MONTAGE kunststof BORDERRANDEN

kunststof borderranden
koppelbare kantopsluiting

INSTALLATIEGEMAK IS SLECHTS EEN VAN DE VELE VOORDELEN VAN DE BORDERRANDEN

De oplossing voor nette randen voor tuinen, paden en opritten. Het buigt en vormt naar iedere gewenste tuin, pad of bloemenperk. Het kan gebruikt worden in verschillende ondergronden. geoBORD kunststof borderranden zijn 100% gerecycled en volledig recyclebaar.

Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren. Eenmaal geïnstalleerd met de kunststof pennen is de verankering stevig en weerbestendig. geoBORD borderranden kunnen gebruikt worden voor gravel, grind, stenen, turf, etc..

koppelbare kantopsluiting

1.
Koppelbare randen

De kunststof borderranden zijn voorzien van een opstaande rand, met een lage achterkant. Het hoge deel kunt u bijvoorbeeld tegen uw graszoden plaatsen. De andere kant vult u daarna met grind, tuinaarde of zand.

Wilt u de kunststof kantafsluitingen helemaal laten wegvallen? Dan graaft u een sleuf, minimaal 0,5 – 1 centimeter dieper dan de hoogte van de bestelde borderrand.

2.
Rondingen in kunststof borderranden of kantopsluiting

Om rondingen te creëren kunnen met (bijvoorbeeld) een snoeischaar delen uit de onderrand geknipt worden.

geoBORD-rondingen-in-kunststof-borderranden-of-kantopsluiting-2

3.
Plaatsing

Plaats de kunststof kantopsluiting tegen de zijkant van de bestrating of rondom bijvoorbeeld een bloemperk.

4.
Bevestiging

Bevestig de kantopsluiting met de geoPINS 24 aan de ondergrond. Voor rechte stukken gebruikt u 3-4 pennen en voor rondingen 4-5 stuks.

Belangrijk

  • Houdt er rekening mee dat bestrating altijd nog iets zal zakken wanneer het aangetrild wordt.
  • Minimumtemperatuur tijdens installatie: +10°C
  • geoBORD kantopsluiting is gemaakt van kunststof dat krimpt bij lage temperaturen en uitzet bij hoge temperaturen. Beide zijden van de randen moeten onmiddellijk na de installatie worden afgedekt.